Tannimplantater

Implantatbehandling, Tannimplantater, Implantatprotetikk; For de av våre pasienter som har mistet en eller flere tenner, eller har en protese de ikke er fornøyde med, kan vi også tilby tannerstatninger som er fastskrudde i kjevebenet

Tannimplantater har vært utprøvd i over 40 år med svært gode resultater.

Vi har over 15-års erfaring med implantatbehandling, og vi har hyggelige og konkurransedyktige priser for implantatbehandling. All behandling gjøres av oss som jobber ved Sandefjord Tannhelse. Ingen fordyrende ledd, med behandling spredt på andre klinikker eller omreisende behandlere.

Spar tusenvis av kroner ved implantatbehandling hos oss!
Det kan i mange tilfeller være mulig å få refusjon fra Helfo ved behandling med tannimplantat. Helfos refusjon kan variere alt etter årsak til innsetting av tannimplantat etter tanntap. Kontakt oss for et godt tilbud. 

Implantatbehandling foregår ved at det opereres inn en eller flere titanskruer i kjevebenet, hvor det etter en tilhelingsfase monteres en overkonstruksjon som skal erstatte den eller de tapte tenner. Disse overkonstruksjonene utformes på samme måte som kroner eller broer, eller det kan i noen tilfeller bare være gebiss med trykknappfester.Det siste er en enkel behandling som skaper en ny hverdag for de av våre pasienter som sliter med en løstsittende underkjeveprotese.

Det er flere behandlingsteknikker som brukes ved implantatbehandling, og hvilken behandlingsform som passer best for hver enkelt må bestemmes ut fra en forundersøkelse og nøye vurdering. Forskjellige teknikker har også varierende kostnader. Det har tradisjonelt vært mest vanlig med en- eller totrinnskirurgi, med påfølgende tilhelingstid på 4 – 6 måneder før overkonstruksjonen kan monteres. Moderne datateknologi har imidlertid gjort det mulig å planlegge implantatbehandlingen i detalj på forhånd, slik at man i dag kan få satt inn «tenner på timen». Den siste behandlingsformen krever mye og dyr planlegging, og vil medføre økte kostnader ved implantatbehandlingen. Diskuter gjerne med oss hvilket terapivalg som passer deg best. Behandling med tannimplantat er smertefri.

Vellykketheten ved implantatbehandling er på ca. 98% i underkjever og ca 95% i overkjever. Alle kan i prinsippet få tannimplantater, men det eksisterer noen risikomomenter. Er du storrøyker, eller har en forhistorie med tannløsningssykdommen periodontitt, eller har en dårlig kontrollert diabetes, så vil dette være faktorer som kan innvirke på resultatet av implantatbehandling.

Det er derfor viktig at du gjør din del av jobben for å oppnå et godt og forutsigbart resultat. Optimal munnhygiene og røykekutt, samt god kontroll på diabetes er avgjørende. I dag er det slik at enkelte diagnoser for tanntap, genererer rettigheter i Helfosystemet.

Spør tannlegen om det er mulig for deg å få utført implantatbehandling med støtte fra Helfo. Vi har direkteoppgjør med Helfo, og hjelper deg å sjekke ut dine rettigheter.

Nyhet fra 1. januar 2014.

God refusjon fra Helfo for behandling av personer med tannløse underkjever og helproteser som ikke fungerer.
Refusjonen dekker installasjon av 2 implantater og fremstilling av ny helprotese med knappefester til de to implantatene. Det kan i enkelte tilfeller også gis refusjon for en ny overkjeveprotese.

Sandefjord Tannhelse har full refusjonsrett fra Helfo og er godkjent for slik behandling.

Vi har mange års erfaring med nettopp slik behandling, som gir pasienter med en dårlig fungerende underkjeveprotese, en helt ny hverdag og forhøyet livskvalitet.

HELFOs gode refusjon gjøre at det kun tilkommer en liten egenandel ved behandlingen.