Rotfylling

Noen ganger kan det oppstå behov for rotfylling. Dette kan skyldes store tannråteangrep inn til nerven, eller at tennene har vært utsatt for slag. Andre ganger kan det være «medfødte» årsaker som fører til resorpsjoner av tannroten, utvendig eller innvendig.

For at en rotfylt tann skal ha best mulig prognose etter behandling, vil det alltid være viktig å få utført nødvendig behandling så tidlig som mulig.  Har du fått en betennelsesreaksjon i kjevebenet utenfor rotspissen(e), vil prognosen straks være dårligere.

Det er også viktig at behandlingen foregår med aseptisk tilnærming. For å oppnå dette bruker vi alltid «kofferdam», som en gummimaske over den tannen som behandles. Dette er et viktig ledd i vår kvalitetssikring. Vi har i tillegg et operasjonsmikroskop som vi bruker for å sikre vår kvalitet ved rotfyllingsarbeid.

Noen ganger er det vanskelig for tannlegen å stille en sikker diagnose, med hensyn til rotfylling, og i slike tilfeller ønsker vi å avvente behandling, slik at vi ikke rotfyller «feil» tann.

Med god bedøvelse foregår rotbehandling smertefritt.