Kosmetisk tannpleie

Kosmetisk tannpleie:

Dette kan være mye forskjellig. Det enkleste i dag er å få skiftet gamle misfargede fyllinger eller gamle amalgamfyllinger til hvite fyllinger med naturlig hvitt utseende. Andre ganger kan det være å korrigere tenners form eller tannstilling. De fleste slike tilfeller kan korrigeres med fyllingsterapi eller med porselenskroner og fasader. I mer omfattende tilfeller må man kanskje gå gjennom en kjeveortopedisk behandling i tillegg, for å få et optimalt resultat.

Noen ganger kan det være nødvendig med såkalt mucogingivale plastiske operasjoner for å rette på utseendet. Det kan være hvis man har korte tannkroner og viser mye tannkjøtt når man smiler, eller det kan være andre tilstander i tannkjøttet som krever kirurgiske korreksjoner.

Tannbleking:

Gjøres sikrest hos tannlege eller tannpleier, etter en forutgående undersøkelse. Kan være helt avgjørende for å unngå permanente skader på tenner eller tannkjøtt. Ukritisk bruk av blekemidler kan føre til behov for rotfyllinger, eller at tannkjøttet blir skadet.

Tannbleking er i Norge i dag ikke tillatt utført av andre enn autorisert tannpleier eller tannlege.