Kjeveleddsproblemer

Kjeveleddsproblemer, Bittfunksjon, Bittrehabilitering:

Man kan ofte ha en ubevisst og paranormal kjevefunksjon, som kan føre til både migrene, rygg og nakkeplager.

Dette kjennetegnes som regel ved at man skjærer tenner om natten, og er utslitt i kjevemuskulaturen når man våkner. Har du et nedslitt tannsett med redusert bitthøyde, kan det også gi samme følgetilstander.

Utredning og behandling for dette kan hjelpe deg til en bedre hverdag. Vi har god erfaring med slik behandling og er oppdatert på området. Samarbeid med fysioterapeut eller lignende kan gi en tilleggseffekt.

Ved behandling av kjeveleddsproblemer gis det normalt refusjon til behandlingen fra NAV.

Bruxisme er et begrep som brukes når tannslitasjen er stor. Pasienter som er bruxister kan slite tennene helt ned, noe som kan resultere til et kosmetisk og fysiologisk problem. Redusert bitthøyde etter tannslitasje kan gi en muskelspenning som fører til ubehag som migrene/hodepine, stiv nakke og ryggproblemer. Vi har lang og stor erfaring med bittrehabilitering av denne gruppen pasienter. Hvis det i tillegg til slitte tenner også mangler en tann, kan tannimplantater være en del av behandlingen i kombinasjon med tannkroner eller tannbroer. Rehabiliteringen fører til en bedre hverdag fysisk og psykososialt, da det pene smilet kommer på plass igjen.