Hull i tennene

Hull i tennene

Hull i tennene, eller karies, er en infeksjonssykdom som skyldes munnhulebakterier og deres tilgang til sukker. Jo oftere du tilfører sukkerarter til munnhulen, jo mer utsatt vil du være for kariesangrep. Tannemaljen som er tennenes førsteforsvar mot karies, svekkes av syreholdig kost og drikke. Den beste forebygging mot karies er et godt renhold, bruk av fluortannpasta og fluor-tabletter/skylling. Ha et fornuftig konsum av sure drikker som mineralvann og juice, og reduser inntak av sukkerholdige fødeemner.

 

Undersøkelse

Klinisk og røntgenologisk, akutt eller som del av regelmessig tannbehandling. Husk å få satt opp en innkallingsavtale for å sikre ditt regelmessige tannlegebesøk. Med vår nye panoramarøntgenmaskin, tar vi røntgenbilde av hele kjeveregionen på en gang. Maskinen kan også ta bilder av bihuler og kjeveledd for undersøkelser.

 

Tannrens

Av estetiske grunner, eller som ledd i forebyggende eller vedlikeholdsbehandling av tannkjøttsykdom, periodontitt.

 

Profylaktisk/Forebyggende tannbehandling

Vi hjelper deg gjerne med å unngå hull i tennene, eller tannkjøttsbetennelse. Tannpleier Høgsand er særlig opptatt av forebygging, og kan med sin regelmessige behandling hjelpe deg med hva DU kan gjøre for å sikre deg. Regelmessig profesjonell tannrensing og fluorpensling er to viktige momenter.

 

Fyllingsterapi

Eller konserverende behandling. Har du først fått et hull i en tann bør dette repareres før det blir stort. Med utgangspunkt i dagens fyllingsmaterialer og fokus på estetikk, prøver vi alltid å restaurere tenner med tannråte, på en optimal måte. Med våre moderne teknikker fjernes det i dag så lite som mulig av god tannsubstans. Mens tidligere materialer krevde mekanisk låsing i tannsubstans, festes dagens fyllinger med «bondingsteknikker». Dette kan gjøres ved minimalt invasive teknikker og er derfor langt mer skånsomt for dine tenner.